Deze virtual tour gaat door Luppes Interieurs uit Nieuw-Weerdinge. In de weergave de super gedetailleerd als je inzoomt op 100%. Klik op het horizontale streepje om meer elementen in beeld te krijgen.

360 graden fotografie

Hoe laat je op een aantrekkelijke manier jouw bedrijf zien? Mooie foto’s zeggen meer dan 1000 woorden. Maar teveel foto’s kunnen ook storend zijn. Dan kun je denken aan 360 graden foto’s. De bezoeker kan zelf rondkijken in de foto en inzoomen op de interessantste plekken en producten.

Vitual tour

Ook wel een virtuele rondleiding genoemd. Dit is een serie 360 graden foto’s die aan elkaar geschakeld is. De complete virtual tour is ingebed in de pagina. Kijk maar naar de virtual tour hieronder, die niet meer ruimte inneemt dat 1 foto! De bezoeker kan eventueel de foto vergroten tot het hele beeldscherm. En het is gemakkelijk om door te klikken naar de volgende foto, zonder dat de bezoeker jouw website verlaat.

Google maps

De foto’s uit de rondleiding kan ik ook plaatsen op Google Streetview en Google voor bedrijven. Dat zorgt ervoor dat geïnteresseerden bij elke zoekopdracht snel een kijkje kunnen nemen in jouw bedrijf! In dit voorbeeld neem je een kijkje in bij Hansman Foto en Beeldwerk en Geraldine Otter Fysiotherapie.

Virtual tour – voorbeeld molen

Scrol en zoom door de 360 graden foto’s, en ontdek de ruimte. Deze virtual tour (rondleiding) gaat door Molen de Zwaluw in Hoogeveen. Naast de scherpe 360 graden foto’s is er meer te zien. Zo kan je informatieschermen en een Googlemaps kaart in beeld brengen. In de balk onder beeld zit een optie om over naar ‘volledig scherm’.

Virtual tour – Heijen Interieurbouw Veenoord

In deze variant op de virtual tour bij Heijnen Interieurbouw maakt gebruik van 3D pijlen die heel intuïtief naar de andere foto’s in de tour verwijzen. De titel en het logo zijn optioneel, en in veel gevallen overbodig. Informatieknoppen , video’s en detailfoto’s horen ook tot inbouwmogelijkheden. Probeer de autorotatieknop, en laat je vanzelf door het gebouw leiden.

De kracht van 360 graden fotografie

Volgens Google is de kans dat een bezoeker van jouw website bij je blijft ruim twee keer zo groot als bij een normale foto.

Het maken van een perfecte 360×180 graden panorama vraagt tijd. Ik werk op een ambachtelijke manier met een speciaal statief. Deze techniek levert de beste kwaliteit op omdat ik gebruik kan maken van mijn professionele camera met een toplens ervoor. Het afwerken van de foto’s kost wat extra tijd, omdat de foto’s aan elkaar gelegd worden in de computer. Dat doe ik zoals altijd: met tijd en aandacht!

Extra elementen binnen de foto

Wil je de bezoeker nog meer laten beleven? Day kan met kleine informatie vensters, met een fotogalerij of een film binnen de virtual tour. Hoe mooi wil je het maken? Voor mobiele schermen worden de elementen geminimaliseerd aangeboden.

Little Planet

Een hele originele weergave van een 360 graden foto is mogelijk met een ‘little planet view’. De foto vouwt zich als het ware uit rondom het midden. Eén foto die de hele scene laat zien zonder dat er extra techniek nodig is om de foto te laten draaien. Deze weergave geeft een indrukwekkend beeld van bijvoorbeeld een evenement, een plein of een skyline.

Meer weten?

Neem contact op voor een persoonlijke uitleg en een demonstratie van alle mogelijkheden.